Wat is Artrokinesiologie?

Wat is Artrokinesiologie?

Artrokinesiologie is een behandelmethode die zich richt is op het individuele bewegingsapparaat. Het gaat om het herstellen van alle niet optimaal bewegende gewrichten, het gewrichtensysteem genoemd, en het spierstelsel in het hele lichaam. Daarnaast heeft de behandeling een herstellend effect op het spinale en vegetatieve zenuwstelsel.

Met het spinale zenuwstelsel wordt bedoeld:

Via een bewuste weg het spierstelsel bewegen waardoor men bijvoorbeeld kan lopen, springen, dansen, spreken, zingen etc.

Met het vegetatieve zenuwstelsel wordt bedoeld:

Via een onbewuste weg regelt dit zenuwstelsel bijvoorbeeld het bloedvatstelsel en vele orgaanfuncties, zoals hart, longen, darmen, enz. Bij een stoornis van het vegetatieve zenuwstelsel kunnen klachten ontstaan zoals: hoofdpijn, migraine, keel-neus-oorpijn, depressiviteit, astma, bronchitis, hooikoorts, hyperventilatie, hoge bloeddruk, ernstige vermoeidheid, spastische darm, onrustige benen, enz. Het woord individueel slaat op het feit dat, hoewel in grote lijnen het bewegingsapparaat voor iedereen gelijk is, er vele kleine individuele verschillen bestaan. Iedereen heeft zijn/haar eigen individuele bewegingsapparaat, vergelijkbaar met vingerafdrukken.

Gewrichtensysteem betekent: door specifiek onderzoek individuele kenmerken en stoornissen van het bewegingsapparaat vaststellen zodat deze specifiek behandeld kunnen worden.